Babyboken - barntes första bok

 

Babyboken är verkligen en speciell dopgåva, föräldragåva eller gåva till barnets 1 års födelsedag. Jag ger här nedan några goda råd till bokens många personliga uppgifter. På så sätt är vi säkra på att boken blir ett varaktigt minne utan fel och brister.

Namn

Skriv här gärna barnets namn, MEN observera att det i så fall blir barnets namn i hela boken! Jag rekommenderar inte att man till exempel skriver "Lillen/Lillan" eller "Pyssling", även om barnet kallas det i det vardadagliga. Är barnets tilltalsnamn däremot ett mellannamn, är det mycket relevant.

Första besökande

Skriv bara de första besökande eller/och närmaste familjemedlemmar. Kom ihåg att alltid skriva syskonens namn, även om de kanske inte var på besök. De skall naturligtvis med i boken. Skriv bara 4-5 namn + eventuellt ".. och resten av familjen". Då är alla nämnda. Till exempel: storebror Mathias, Mormor, Morfar, Farmor och Farfar samt resten av familjen.

Hårfärg

Kan vara svår att definiera p.g.a. barnets unga ålder. Ljust eller mörkt är mycket användbart. Är det exempelvis lite rödlätta toner i det mörka håret, skriv gärna detta.

Barnmorska

En kul sak att ha med i barnets första bok, men är inte obligatorisk. Skriver du inte något, kommer det i boken att stå: barnmorska.

Far med vid födseln

Skall besvaras med ett ja eller nej. Var det några andra med vid födseln kan det också skrivas här.

Datering

Skriv datumumet när boken skall ges samt i vilken anledning. Väljer du dopdag, blir din datering exempelvis: Dopdagen, den 11 november 2018

Personlig hälsning

Lägg gärna lite tid på denna. Du väljer själv vad du skall skriva. Tänk på att din hälsning kommer omedelbart innan vem boken är från. Jag sätter inte automatiskt in några extra ord, så som exempelvis "från". Exempel på en hälsning: "Kära Sanne. Vi önskar dig lycka till på dopdagen. Vi älskar dig ända upp till månen och tillbaka igen. Kramar från".

Om du är i tvivel och har funderingar och frågor kring något av ovanstående, skriv till mig så vi tillsammans kan skapa den perfekta personliga gåvan.

babybok en personlig barnbok till dop